DECORATING IDEAS

Concrete And Steel Summer Season Residence Tucked Into Pine Forest



Situated in Buenos Aires, Argentina, Pedroso Property by BAK Arquitectos is situated in the corner of dense Pine forest on a internet site that changes elevation 2.5m from its highest to its lowest point. The client’;s short to the architects was to produce a summer season property that integrated outside extensions with storage for beach items, two bedrooms, two bathrooms, an open floor strategy for the social zones and an integrated kitchen – all this with minimal influence on the surrounding landscape.

Due to the topography of the land and the client’;s want to have minimal influence on it, the entry was positioned on a ground level volume that runs parallel with the street. This allowed the architects to displace as small vegetation as possible, keeping the integrity of the forest treeline. With the place of the building web site determined, the next decision was how to maximize the space within the property whilst minimizing the footprint inside the land. The architects chose to elevate the social volume for privacy from the road even though at the identical time placing each and every of the bedrooms a split-level up and down from the social zone.

The home owners enter their house by climbing a tiny flight of 4 concrete stairs and as soon as inside, they can continue up a half level to the upper bedroom and bathroom, they can go down a half flight of stairs to the principal bedroom buried in the surrounding dune, or travel forward into the massive open floor strategy consisting of living, dining and kitchen places.

The social zone of the residence features big quantity of glazings each towards the front and backyards. The front glazings are lengthy and low, producing a sense of privacy although nonetheless enabling the home owners to see all those arriving. The back glazings are massive and expansive and open up to a split level deck. The glazings are framed with a dark bronze anodized aluminum,the walls and ceilings showcase exposed concrete building, even though the internal walls hide hollow brick that is plastered and then painted. The floors are concrete screed cloths divided by plates of aluminum and the heating program is comprised of numerous components. With no organic gas in the locale, the property owners rely on salamander, bottled gas stoves and electric stoves.


The outdoor decks function enclosure beams and pine wood decking. The flat planes of the roof are supported by concrete reversed beams and are not truly flat but are sloped minimally to generate more quickly rainwater runoff. The concrete is mixed with h21 fluidizer, a mixture with low amount of water that when forged has a far more compact composition.

The deck connected to the social volume leads each out to the forest beyond and down to a lower deck just outdoors the Master Bedroom. This reduced deck is beneath grade and delivers outdoor storage situated under the social volume for effortless storage of beach equipment.

The Master Bedroom attributes constructed in concrete shelving on the walls but has a classic queen bed frame, unlike the other bedroom that has poured in place perforated concrete and cantilever slabs for the two beds within it. Most of the furnishings in the Pedroso Home are poured in spot concrete with the exception of the queen bed, armchairs, chairs and a couple of other furnishings.

Even the ensuite functions a poured in location concrete vanity. With the space getting located beneath grade, clerestory windows are used to let the organic daylight to penetrate the room.

Whilst there is an internal staircase to arrive back up at the social zone, the property owners have a far far more fascinating – and possibly shorter – passage via the outside concrete stairwell that connects the two decks. Once on the upper deck access is presented via 4 large sliding glass panels that stack together for a wide open connection or close up allowing just adequate area for a particular person to pass by means of. The homeowner can therefore simply access either the kitchen, dining or living spaces.

The dining region characteristics a poured concrete table with a central pedestal as nicely as a concrete shelf above the table for incidentals. The constructed in shelf continues past the divider wall to become both a serving counter and a bar overhang to the kitchen counter under. The kitchen cabinets quit quick of the wall, allowing the low span of window glazing to continue uninterrupted.

Most of the social zone includes long and linear lines following the length of the residence with the kitchen cabinetry, bar leading and fireplace fa├žade supplying some of the few spans crossing the width of the house.

The kitchen cabinetry runs along the outdoors finish wall of the Pedroso Residence with views towards the highest elevations inside the website program. These views also feature some of the pine trees that other architects or builders might have removed in the process of building and it is only with the careful planning and forethought of BAK Arquitectos that the home owners are fortunate adequate to have this bit of nature in such close proximity.

BAK Arquitectos took their client’;s brief of generating a summer house with minimal disturbance to the surrounding Pine Forest and developed for them a house that snuggles respectfully into the land. There is no sign of construction disturbance, only a hill that hugs the property and trees that preside more than it.

BAK Arquitectos
Photography by Gustavo Sosa Pinills

pgutezs Concrete And Steel Summer Season Residence Tucked Into Pine Forest home design
You have read this article Concrete / Forest / Residence / Season / Steel / Summer / Tucked with the title . You can bookmark this page URL http://eugeniamariaefendy.blogspot.com/2014/07/concrete-and-steel-summer-season.html. Thanks!